Bent u uw huissleutels kwijtgeraakt?

Hoewel u vanzelfsprekend hoopt dat het u nooit zal overkomen, kunt u uw huissleutels per ongeluk vergeten of kwijtraken. Dit levert een erg vervelende situatie op, want hoe komt u nu uw woning binnen? Waar het voorheen heel gebruikelijk was om een ruitje in te tikken, is het tegenwoordig een stuk voordeliger om de hulp van een erkende slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker helpt u bij het openen van uw slot, zodat deze niet direct vervangen hoeft te worden. Zeker wanneer uw sleutels bij u binnen liggen, is dit de snelste en goedkoopste optie.

Bent u de sleutels van uw sloten kwijt? Grote kans dat nieuwe sloten plaatsen in dit geval de enige uitweg voor u is. U kunt natuurlijk ook via een achterdeur naar binnen gaan, als u de sleutels wel van die deur heeft.

Sloten laten openen in huis

Een slotenmaker beschikt over verschillende gereedschappen om de deur van uw woning te openen, als u per ongeluk uw sleutel bent verloren of vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het openen van uw deur met een pasje, het openen middels specifiek gereedschap, enzovoorts. Het is in ieder geval sterk af te raden om uw deur zelf te openen met bijvoorbeeld een paperclip, een haarspeldje of een schroevendraaier. Veel mensen proberen dit, wat in de meeste gevallen niet het beoogde resultaat met zich meebrengt. Het is zelfs zo, dat u in een dergelijke situatie meer schade aan kunt richten!

Een slot is een zeer complex systeem, waardoor u al snel kleine onderdelen beschadigt. Vaak is het in dit geval alsnog noodzakelijk om de hulp van een slotenmaker in te schakelen, die uw slot kan repareren. Mocht uw slot dermate beschadigd zijn dat een reparatie niet meer helpt, dan dient het slot vervangen te worden. Kortom, ga niet zelf aan de slag maar schakel tijdig de hulp van een erkende slotenmaker in!