Beveilig uw woning tegen inbraken

Jaarlijks vinden er enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland waarbij niet alleen tal van waardevolle spullen worden ontnomen, maar ook gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Denk alleen al aan het geweld waarmee inbrekers de deur van uw woning open kunnen breken! Om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken om uw woning binnen te komen, is een goede beveiliging van uw ramen en deuren essentieel. Schakel eventueel de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in, om u te adviseren over de verschillende mogelijkheden die tegenwoordig worden aangeboden. Wilt u bijvoorbeeld enkel goede sloten, of kiest u ook voor aanvullende inbraakbeveiliging in uw woning?

Verschillende soorten sloten

Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten sloten voor ramen en deuren. Op deuren wordt over het algemeen gebruik gemaakt van zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te meer veiligheid dit ook voor u biedt! Op ramen wordt vaak gekozen voor bijzetsloten, die hoofdzakelijk in twee varianten worden aangeboden: insteek- en oplegsloten.

Sloten installeren

Een slot maken op ramen kan een ingewikkelde klus zijn, waarbij u vaak beter kunt kiezen voor de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een insteek- en oplegslot en wat dit voor uw ramen kan betekenen? Bij een insteekslot moet uw kozijn bijvoorbeeld een bepaalde dikte hebben, om te voorkomen dat deze eenvoudig open te breken is door een inbreker.

Daarbij heeft ook de manier waarop een raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) invloed op welk type slot het meest geschikt is. Wanneer u niet bekend bent met dergelijke verschillen, is het sterk aan te raden om het plaatsen van sloten te laten doen door een externe partij.